Magyaros ételekhez, marhából készült fogások mellé ajánljuk., Sertésből
Évjárat
2016
Felhasznált szőlők
Kadarka
Fogyasztási Hőmérséklet
16
Ital fajta
Magyar bor
Jelleg
Száraz
Kiszerelés
0,75 L
Márka
Mészáros Borház
Pincészet
Mészáros Borház
Származási hely
Magyarország
Szőlőfajta
Kadarka
Hosszú leírás
A Kadarka Szekszárdon őshonos fajta, mely megalapozta a borvidék hírnevét. Szekszárd lankás dombjain termesztjük ezt a különleges szőlőfajtát, mely a borvidék jellemző kékszőlő fajtája. Ez a fajta tette híressé a szekszárdi borvidéket évszázadokon keresztül, a közelmúltban ennek ellenére kissé háttérbe szorult, de mi hosszú kutatással megtaláltuk a legjobb fajtáját. Régi családi szőlőnkben maradt fent egy ősi kadarka klón, melynek fürtje kisebb, minden évben jól cukrosodik, bora mélyebb színű, testes, tüzes, édes tanninokkal. Borát kóstolgatva, úgy érezni, hogy a napfény ereje járja át testünket. Ebben az ősi kadarkában megtaláltuk a „Szent Grál”-t, olyan érték került a kezünkbe, amely méltó az elmúlt századok szekszárdi Kadarka hírnevéhez.
A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk, nagyon érett állapotban (töppedt) szüreteljük. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Feldolgozásánál kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.