Barion Pixel
Ugrás a tartalomhoz Ugrás a láblécbe

Mészáros Pál Szent Grál Kadarka 2016 – Száraz Vörösbor | Szekszárdi Borvidék (0,75L)

6,690 Ft

Ez a bor mély színű, testes, tüzes és édes tanninokkal rendelkezik, mely a szekszárdi borvidék évszázados hírnevét idézi.

Cikkszám: B1966 Kategóriák: , , , , , , Termékazonosító:22301

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mészáros Pál Szent Grál Kadarka 2016 – Száraz Vörösbor | Szekszárdi Borvidék (0,75L)” értékelése elsőként

Tulajdonságok

Tömeg 0.75 kg
Bortípus

Vörösbor

Borvidék

Szekszárdi Borvidék

Érlelés módja

Fahordóban érlelt

Esemény

Általános

Ételhez

Magyaros ételekhez, marhából készült fogások mellé ajánljuk., Sertésből

Évjárat

2016

Felhasznált szőlők

Kadarka

Fogyasztási Hőmérséklet

16

Ital fajta

Magyar bor

Jelleg

Száraz

Kiszerelés

0,75 L

Márka

Mészáros Borház

Pincészet

Mészáros Borház

Származási hely

Magyarország

Szőlőfajta

Kadarka

Hosszú leírás

A Kadarka Szekszárdon őshonos fajta, mely megalapozta a borvidék hírnevét. Szekszárd lankás dombjain termesztjük ezt a különleges szőlőfajtát, mely a borvidék jellemző kékszőlő fajtája. Ez a fajta tette híressé a szekszárdi borvidéket évszázadokon keresztül, a közelmúltban ennek ellenére kissé háttérbe szorult, de mi hosszú kutatással megtaláltuk a legjobb fajtáját. Régi családi szőlőnkben maradt fent egy ősi kadarka klón, melynek fürtje kisebb, minden évben jól cukrosodik, bora mélyebb színű, testes, tüzes, édes tanninokkal. Borát kóstolgatva, úgy érezni, hogy a napfény ereje járja át testünket. Ebben az ősi kadarkában megtaláltuk a „Szent Grál”-t, olyan érték került a kezünkbe, amely méltó az elmúlt századok szekszárdi Kadarka hírnevéhez.

A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk, nagyon érett állapotban (töppedt) szüreteljük. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Feldolgozásánál kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk.

E-mail
Jelszó
Jelszó megerősítése