Barion Pixel
Ugrás a tartalomhoz Ugrás a láblécbe

Ca’ di Rajo Extra Dry – Prosecco | Olaszország (0,75L)

4,150 Ft

Citrusos illatú, gyümölcsös ízű, lágy pezsgésű száraz habzó bor, amelyet a hagyományos bellussera művelési mód és modern technológiák ötvözésével készítenek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ca’ di Rajo Extra Dry – Prosecco | Olaszország (0,75L)” értékelése elsőként

Tulajdonságok

Tömeg 0.75 kg
Bortípus

Fehérbor

Esemény

Általános

Ételhez

de nyári salátákhoz vagy fehér húsú szárnyasból készült fogásokhoz is remek., így aperitifként fogyasztva kiváló, Könnyed, száraz pezsgő

Felhasznált szőlők

Glera

Fogyasztási Hőmérséklet

6-8

Ital fajta

Prosecco

Jelleg

Száraz

Kiszerelés

0,75 L

Márka

Ca'di Rajon Pincészet

Pincészet

Ca'di Rajon Pincészet

Származási hely

Olaszország

Hosszú leírás

Az olasz Ca’ di Rajo pincészet, Glera szőlőfajtából, Charmat eljárással készített száraz habzó bora. Citrusos illat, gyümölcsös íz, lágy pezsgés, 11% alkohol. Fogyasztását 6-8°C-on javasoljuk.

A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők. A Ca’ di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit.

A prosecco túlnyomó részt glera szőlőből készül, a DOCG kategóriában minimálisan 85%-ban kell ezt a fajtát tartalmaznia. Ezen kívül házasíthatják a helyi verdiso, perera és bianchetta, vagy a nemzetközi pinot blanc és chardonnay fajtákkal. A glera szőlőfajta egy Trieszt közelében található Prosecco nevű faluból származik. Innen ered a frissítő, elegáns ital neve.

Fogyassza örömmel!

E-mail
Jelszó
Jelszó megerősítése