Dom Perignon Luminous Rosé – Világító Címkés Rosé Champagne Pezsgő | Franciaország, Champagne (0,75L)
200,000 Ft
A különleges világító címkével ellátott ital komplex íz- és illatvilágával, valamint gazdag, krémes struktúrájával nyújt felejthetetlen élményt.
Hosszú leírás
A Dom Perignon Luminous Rosé (2006) hihetetlenül izgalmas és komplex illat és íz-aromatikával varázsol el bennünket, míg palackját különleges világító címke díszíti. Érdekessége, hogy 1959 óta ez az első alkalom, hogy a Dom Perignon pezsgőkészítőinek 5 egymást követ évben (2002, 2003, 2004, 2005 és 2006) is köszönhetünk prémium minőségű rosé pezsgőt. A 2006-os év tele volt kontrasztokkal: a meleg és száraz júliust hideg, csapadékos augusztus követte, amit végül egy újra meleg, száraz, ugyanakkor szeles szeptember zárt le. Komplex íz- és illatvilágát a Dom Perignon évszázados szakértelmének, illetve a gondosan válogatott Pinot Noir (56%) és Chardonnay (44%) fajtáknak köszönheti. Fogyasztását 6-8°C-ra hűtve önmagában, aperitifként, esetleg könnyedebb tenger gyümölcsei, vagy sósabb, kesernyésebb fűszerezésű ételek mellé ajánljuk.
Mire számíthat a Dom Perignon Luminous Rosé (2006) pezsgő kóstolásakor?
Az álomszép rozéarany szín mögött komplex illat- és ízvilággal találkozhat. Már az első másodpercekben nagyon gazdag, krémes illatjegyek a levegővel érintkezve fokozatosan fordulnak át frissen sült rozsos cipő és kesernyés (vér)narancshéj képviselőivé. Illatában a fűszeresség, a füge, a szárított narancshéj és az élesztős jegyek dominálnak. A szájban gazdag, krémes struktúra mögött a bogyós gyümölcsök, a finom karamell, a briós rejtőzik. Telt, intenzív ízében hosszú lecsengése miatt sokáig gyönyörködhetünk. Fogyasztását jól lehűtve (6-8°C-on) javasoljuk.
Hasznos tippek az iDrinks szakértőjétől
A Dom Perignon Luminous Rosé (2006) pezsgőd palackját fogyasztásig érdemes hűvös helyiségben, napfénytől minél inkább elzárva, fektetett pozícióban tartani. Fogyasztását jól lehűtve(6-8°C-on) javasoljuk. Alkoholtartalma: 12,5 %.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.