Barion Pixel
Ugrás a tartalomhoz Ugrás a láblécbe

Mészáros Pál Ohmerops Cuvée 2021 – Száraz Vörös Cuvée | Szekszárdi Borvidék (0,75L)

6,699 Ft

Ez a bor a természetes szimbiózis és a kézműves gondoskodás eredménye, mely harmonikus ízvilágával és gazdag aromáival nyűgöz le.

Cikkszám: B1964 Kategóriák: , , , , , , Termékazonosító:22300

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mészáros Pál Ohmerops Cuvée 2021 – Száraz Vörös Cuvée | Szekszárdi Borvidék (0,75L)” értékelése elsőként

Tulajdonságok

Tömeg 0.75 kg
Bortípus

Vörösbor

Borvidék

Szekszárdi Borvidék

Érlelés módja

Fahordóban érlelt

Esemény

Általános

Ételhez

Ajánljuk steakekhez, étcsokoládés desszertekhez, szivarokhoz., vadból készült sültekhez

Évjárat

2021

Felhasznált szőlők

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Fogyasztási Hőmérséklet

16

Ital fajta

Magyar bor

Jelleg

Száraz

Kiszerelés

0,75 L

Márka

Mészáros Borház

Pincészet

Mészáros Borház

Származási hely

Magyarország

Szőlőfajta

Cuvée

Hosszú leírás

Malomoldali Dűlőből származik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc válogatott szőlőkből készül. Nevét a Gyurgyalag madárról kapta, melynek latin neve Merops, mely a Szekszárdi borvidék jellegzetes madara. A dűlőben 3 terasz található: a legfelső Merlot, alatta Cabernet Sauvignon, alatta Cabernet Franc. A teraszok között magas löszfalak találhatóak, melyekben fészket fúrnak maguknak a gyurgyalag madarak (természetvédelem alatt álló madarak). A fészkekből kirepülő madarak összeszedik és megeszik a szőlő rovarkártevőit, ezért nem használunk rovarölő szereket, így ők egészségesen felnevelik a fiókáikat és szaporodnak. A gyurgyalag madarak és miközöttünk szimbiózis (hasznos együttélés) van. Ezért gondoltuk, hogy erről a területről származó szőlőből készített Cuvée bor nevét erről a madárról nevezzük el. Ezzel a borral szeretnénk a tiszteletünket kifejezni a természetnek, melynek jótékony segítsége nélkül nem jöhetett volna létre e kitűnő bor.

A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.

A bor szép, színes, izgalmas, összetett és harmonikus. A bor illatában aszalt szilva és kökénylekvár érezhető. A szájban gyümölcsös ízek és az érlelésből adódó díszítő ízek jelentkeznek. Egy igazi markáns, karakteres szekszárdi bor. Fogyasztását 16 °C-on ajánljuk.

E-mail
Jelszó
Jelszó megerősítése