Cserszegi fűszeres bor
Cserszegi Fűszeres: A Magyar Borászat Illatos Kedvence
A Cserszegi Fűszeres egy különleges magyar fehérszőlő fajta, amely a Kunsági borvidék és más jól ismert borvidékek, mint a Hajós-Bajai, Etyek-Budai, valamint a Zalai borvidék fontos szereplője. Kedvelt tulajdonságai miatt a borvidékek díszévé vált. A szőlő virágos, friss szőlős aromáit fűszeres jegyek gazdagítják, melyek különleges karaktert kölcsönöznek a boroknak.
A Bor Jellemzői
A Cserszegi Fűszeres borok általában szárazak vagy félédesek, és kiemelkednek intenzív virágos és fűszeres aromáikkal. A fajta illatos jellege miatt gyakran házasítják más fehérborokkal is, például az Egri Csillag cuvée-ben is megjelenik.
Bor-Étel Párosítás
A Cserszegi Fűszeres borok remekül illenek könnyed, friss ételekhez. Tökéletes választás csirkesalátához, vagy gyümölcsös pástétomokhoz. A bor intenzív aromái miatt bátran kísérletezhetünk egzotikus ízekkel is, például kókusztejes ételekkel vagy édesköményes fogásokkal.
Vásárlás és Élvezet
A Nemzeti Borház kínálatában a Cserszegi Fűszeres egy frissítő választékot kínál, melyet érdemes fiatalon fogyasztani, hogy a bor teljes aromáját kiélvezhessük. A fröccs formájában különösen népszerű a nyári hónapokban, hűsítő italként.