3 items
-
53,970 Ft (ÁFA-val)
3
Viognier bor
Viognier: A Gazdag Aromák Mestere
A Viognier egy különleges fehérszőlő fajta, mely leginkább a francia Rhône-völgyből vált ismertté, de ma már Magyarországon is egyre népszerűbb, különösen a balatoni és etyeki borvidéken. Ezt a szőlőt a különleges, intenzív aromái és a magas alkoholtartalom jellemzi, ami egy testes, olajos textúrát eredményez a borban. A Viognier borok gyakran hordoznak barackos, virágos jegyeket, melyek kiválóan kiegészítik a bor krémes textúráját.
A Bor Jellemzői
A Viognier borait a kellemes elegáns virágosság és gyümölcsösség, különösen a barack, valamint a testes, olajos textúra jellemzi. Ezek a borok általában magasabb alkoholtartalommal rendelkeznek, amely tovább erősíti az ízek intenzitását és a bor testességét. A Viognier fajta kiválóan alkalmazkodik a hűvösebb magyar klímához, amely lehetővé teszi, hogy a borokban a frissesség mellett a gyümölcsös jegyek is megmaradjanak.
Bor-Étel Párosítás
A Viognier bort különösen ajánlott gazdag, krémes ételek mellé fogyasztani, mint például tejszínes tésztaételek vagy gazdag halételek. A bor gazdagsága és krémes textúrája harmonikusan illeszkedik ezekhez a fogásokhoz, kiegészítve és kiemelve az ételek ízvilágát.
Vásárlás és Élvezet
A Viognier borokat érdemes mérsékelten hűteni, körülbelül 12°C-on fogyasztani, hogy a borok teljes aromatikus komplexitása és textúrája a legjobban érvényesülhessen. A borokat fiatalon ajánlott élvezni, hogy a gyümölcsösségük friss és vibráló maradjon.
Egy termék se felelt meg a keresésnek.