Ugrás a tartalomhoz Ugrás az oldalsávra Ugrás a láblécbe
0 items - 0 Ft 0

Jelenleg Viszonteladóként vagy bejelentkezve, így mindenhol a viszonteladói árakat láthatod.
Minimum nettó rendelési érték: 120.000 Ft

egri bikavér bor

Egri Bikavér: A Magyar Borok Legendája

Az Egri Bikavér, gyakran emlegetett „Bikavér” néven, egy híres magyar vörösbor, mely az Egri borvidéken készül. Ez a bor számos szőlőfajta házasításából születik, beleértve a Kékfrankos, Cabernet Franc, és Merlot fajtákat. A bor neve legendákból ered, mely szerint az egri védők a török ostrom idején bikavért ittak, hogy növeljék harci erejüket.

A Bor Jellemzői

Az Egri Bikavér borok többféle szőlőből készülnek, amelyek együttesen gazdag, komplex ízvilágot alkotnak. Jellemző ízjegyei között megtalálhatóak a sötét bogyós gyümölcsök, mint a fekete szeder és meggy, valamint a fűszeres, földes és tölgyfás aromák. A borok magas tannintartalmúak, ami hosszú érlelési potenciált biztosít számukra.

Bor-Étel Párosítás

Az Egri Bikavér kitűnően illik erős ízű húsételekhez, mint a sült marha, vadételek, vagy erősen fűszerezett pörköltek. A borok sűrűsége és komplexitása jól kiegészíti a gazdag, szaftos ételeket, és képes ellensúlyozni a fűszeres ízeket.

Vásárlás és Élvezet

Az Egri Bikavér borokat érdemes néhány évig pincében érlelni, hogy a tanninok megpuhuljanak és a borok ízei összeérjenek. Ideális fogyasztási hőmérsékletük 16-18°C. Ezek a borok különösen alkalmasak ünnepi alkalmakra vagy különleges vacsorákhoz, ahol a borok mélysége és gazdagsága igazán érvényesülhet.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.
E-mail
Jelszó
Jelszó megerősítése
You were not leaving your cart just like that, right?

Ne hagyd elveszni a kosarad! 😊

😉🎉Add meg az adataid, és mi eltároljuk neked a kosarad tartalmát, így könnyedén folytathatod később a vásárlást, akár egy kis akció kíséretében! 😉🎉