Barion Pixel
Ugrás a tartalomhoz Ugrás az oldalsávra Ugrás a láblécbe
0 items - 0 Ft 0

Jelenleg Viszonteladóként vagy bejelentkezve, így mindenhol a viszonteladói árakat láthatod.
Minimum nettó rendelési érték: 120.000 Ft

kékfrankos bor

Kékfrankos: A Sokoldalú Magyar Klasszikus

A Kékfrankos Magyarország egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb vörös szőlőfajtája, mely különösen a Soproni és Szekszárdi borvidékeken dominál. Ez a fajta híres a sokoldalúságáról, képes mind könnyed, gyümölcsös borok, mind mély, komplex tételként megjelenni, különösen Bikavér házasításokban.

A Bor Jellemzői

A Kékfrankos borok karakterét a friss piros bogyós gyümölcsök, mint a meggy és a szeder, valamint a fűszeres jegyek, mint a fekete bors és néha egy kis cserszömörce határozzák meg. Ezek a borok közepes tannintartalommal és élénk savakkal rendelkeznek, amelyek hozzájárulnak frissítő, élvezetes karakterük kialakításához.

Bor-Étel Párosítás

A Kékfrankos borok remekül illeszkednek a magyar és nemzetközi konyha számos fogásához. Kiválóan harmonizálnak pörköltekkel, vadételekkel és erőteljes ízű sajtokkal. A borok fűszeressége és gyümölcsössége különösen jól kiegészíti a fűszeres, paprikás ételeket, mint a gulyás vagy a csípős BBQ.

Vásárlás és Élvezet

A Kékfrankos borokat ajánlott néhány évig pincében érlelni, hogy a tanninok finomodjanak és az ízek összeérjenek. A borokat ideálisan 16-18°C-on kell fogyasztani. A Kékfrankos tökéletes választás mindennapi élvezetre és különleges alkalmakra egyaránt, köszönhetően változatos és gazdag ízprofiljának.

E-mail
Jelszó
Jelszó megerősítése