Néró bor
A Bor Jellemzői
A Nero, egy kevésbé ismert, de izgalmas vörös szőlőfajta, mely erőteljes és komplex borokat eredményez. Ezek a borok mély, sötét színűek, szinte áthatolhatatlanok. A Nero borokban az intenzív fekete bogyós gyümölcsök, mint a fekete cseresznye és a fekete szeder, dominálnak, amelyeket fűszeres, néha csokoládés vagy dohányos jegyek kísérnek. A magas tannintartalom és az erőteljes savak biztosítják, hogy ezek a borok hosszú éveken át fejlődhessenek.
Bor-Étel Párosítás
A Nero borok gazdag és erőteljes karaktere miatt remekül illenek szaftos, fűszeres ételekhez, mint a barbecue ételek vagy a borsos steak. A fűszeres, sós ízvilágú ételek, mint a pecsenye vagy a füstölt húsok is kiválóan kiegészítik a Nero borok komplexitását. A magas tannintartalom lehetővé teszi, hogy jól álljon a bonyolult, több komponensből álló ételek mellett is.
Vásárlás és Élvezet
Webshopunkban különféle Nero borokat kínálunk, amelyek kiválóan tükrözik e szőlőfajta különleges karakterét. A Nero borok élvezete során ajánljuk, hogy legalább egy órával előbb bontsd meg a palackot, hogy a bor teljesen kifejthesse aromáit. A megfelelő szervírozási hőmérséklet 18-20°C, mely hozzájárul az ízek és aromák teljesebb érzékeléséhez. Ez a bor kiválóan alkalmas különleges alkalmakra, vagy akár egy elegáns vacsora mellé is, ahol a bor méltó kísérője lehet a finom ételeknek.